Dames 1

Wedstrijdverslagen


Dinsdag 29 januari 2019 : bekerwedstrijd hv Helios ‘72 DA1 – hv Bergeijk DA1

Gisteren stond een spannende wedstrijd tegen Bergeijk op het programma. Dit was de eerste bekerwedstrijd voor de dames A.
In de competitie werd deze wedstrijd tegen Bergeijk helaas verloren met 15-29. Een moeilijke tegenstander dus. Mede hierdoor waren de dames A erg gedreven om deze wedstrijd te winnen.
Dat het een spannende wedstrijd ging worden werd al meteen duidelijk. De wedstrijd startte vol passie en al gauw zaten beide teams lekker in het spel. Vanuit Bergeijk kwam er veel dreiging vanuit de lange opbouwers en de ballen naar de cirkel. Door deze goed vast te zetten stond de verdediging al snel als een huis! In de aanval was de opdracht vooral veel snelheid, wat een aantal mooie goals heeft opgeleverd met samenspel tussen alle meiden. De wedstrijd ging gelijk op en was mooi om te zien. Het verschil tussen de 2 teams is nooit verder opgelopen dan 3, wat de spanning van de wedstrijd goed weergeeft. Met een 8-10 ruststand gingen de teams de kleedkamer in.
In de rust werd er afgesproken om zo door te gaan en de snelheid er in te houden. Dit hebben alle dames goed laten zien in de tweede helft! Puntje voor puntje kwamen ze dichterbij en uiteindelijk kwam daar dan de voorsprong voor Helios. Mede door de sterke verdediging en het goede keeperswerk van Liv heeft Bergeijk in de tweede helft nog maar 6 keer kunnen scoren. De aanval bleef lopen en er werd als een echt team gespeeld. Door de blijvende concentratie konden de dames van Helios de voorsprong nog verder uitbouwen, wat resulteerde in een eindstand van 23-16.
Op naar de kwartfinale!

Zondag 27 januari 2019 : Handbal Someren ds1 – hv Helios 72 ds1

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Handbal Someren dames 1 op het programma. Een moeilijke tegenstander, maar punten pakken is niet onmogelijk. Helios werd in de eerste paar minuten van de wedstrijd overbluft door het sterke spel van Someren. Hierdoor kwamen we al snel op een 6-1 achterstand. Het aanvalsspel van Helios liep niet, op het cirkelspel na. Sien Hommeles wist één voor één de ballen er in te knallen waardoor Helios weer enigszins aan wist te haken tot een 8-5 tussenstand. Vanaf dat moment ging de wedstrijd gelijk op. Helios stond geweldig te verdedigen en kwam er aanvallend ook steeds beter uit. Ruststand 12-8.
Het spel van de eerste helft werd doorgezet in de tweede helft. Helios kwam beter in het eigen aanvalsspel waardoor de kansen goed afgerond konden worden. Onder goede druk van Evi van Ras, spelend op de linkerhoek, bleef Helios scoren. Echter lukte dit ook aan de kant van Someren. Ondanks de verdediging geweldig stond, wist Someren er hier en daar wel doorheen te komen. Michelle Henzen probeerde met strakke, harde afstandsschoten nog wat dichterbij te komen, maar dit mocht helaas niet baten. Helios mag trots zijn op het vertoonde spel, maar konden de winst niet binnen slepen. Eindstand 22-18.

Doelpunten: Michelle Henzen 8 – Sien Hommeles 5 – Floor Smits 3 – Evi van Ras 1 – Laura Verhoeven 1

Zondag 20 januari 2019 : hv Helios 72 ds1 – RED RAG Tachos ds1

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Tachos op het programma. Helios speelt de laatste paar wedstrijden wat wisselvallig, maar blijft als een team strijden, zo ook vandaag. Helios werd wakker geschud in de eerste paar minuten door een sterke opbouwspeelster van Tachos. Zij gooide strak al ballen in de goal. Na een 0-2 achterstand wist Helios weer aan te haken tot 3-2, maar de sterke opbouwspeelster van Tachos met rugnummer 15 was niet te stoppen. Met maar liefst 9 goals in de eerste helft, drukte zij een grote stempel op de wedstrijd. Hierdoor keek Helios in de rust tegen een 10-13 achterstand aan.
De tweede helft werd van tactiek veranderd en werd de nummer 15 van Tachos volledig uitgedekt. Dat bood Helios de kans om weer langszij te komen, Michelle Henzen schoot maar liefst 3 penalty’s achter elkaar raak. Hierdoor kwam er een 14-14 tussenstand op het scorebord. Wederom onder leiding van de zeer bewegelijke Floor Smits wist Helios wat mooie doelpunten te maken. Helaas bleek Helios net wat minder scherp dan Tachos, want waar Helios de kansen misten, wist Tachos deze wel af te maken. Dit resulteerde in een 20-24 eindstand in het voordeel van Tachos. Een mooie, sportieve wedstrijd, maar het geluk lag helaas vandaag niet aan de zijde van Helios. Wel werd de dag afgesloten met een gezellige nieuwjaarsborrel. Volgende week gaan de meiden er vol tegen aan tegen Handbal Someren!

Doelpunten: Michelle Henzen 10 – Sien Hommeles 4 – Floor Smits 3 – Laura Verhoeven 2 – Suzanne van Oort 1

Zondag 13 januari 2019 : Software Society / Avanti ds1 – hv Helios 72 ds1

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Avanti op het programma. In de thuiswedstrijd liep de spanning hoog op en wist Helios de wedstrijd nipt binnen te slepen. Daarnaast waren de meiden er op gebrand om te laten zien dat de matige wedstrijd van vorige week een uitzondering was en dat ze er deze week weer gewoon zouden staan.
De wedstrijd startte vol passie, de jonge Floor Smits nam de dames van Helios mee op sleeptouw en met een prachtige passeerbeweging opende zij de score. Ook de sterke samenwerking tussen de opbouwrij en cirkelspeelster Sien Hommeles zorgde voor mooie doelpunten. Laura Verhoeven gooide veel variatie in haar schijnbewegingen en wist ook nog wat mooie doelpunten mee te pikken. Toch wist Helios geen afstand te nemen van Avanti, waardoor er een 12-14 ruststand op het scorebord stond.
Snelheid, snelheid, snelheid was de opdracht die de dames van Helios mee kregen en die snelheid zat er in. De Udense meiden starten super scherp, waardoor ze op een 14-20 voorsprong kwamen. De wedstrijd leek gespeeld, maar Avanti liet de kop niet hangen. Met fysiek sterk aanvalsspel en een hele snelle middenuit, kreeg Avanti het voor elkaar om terug te komen tot een 24-24 tussenstand. Het leek er even op dat Helios de winst nog uit handen ging geven, maar Helios stak de koppen bij elkaar en leverde, onder aanmoediging van de bank, nog een sterke laatste vijf minuten waardoor de overwinning toch nog binnengesleept kon worden met een 26-27 eindstand. Het was een fijne wedstrijd met twee sportieve teams onder leiding van een sterke vrouwelijke scheidsrechter.

Op naar volgende week; naar een mooie volle handbaldag in de Stigt met als afsluiting de altijd gezellig nieuwjaarsborrel!

Zondag 6 januari 2018 : hv Helios 72 ds 1 – hv Dongen ds2

Vandaag stond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. De uitwedstrijd tegen Dongen werd nipt gewonnen, dus er was vandaag weer een nieuwe klus te klaren. Helios begon alles behalve sterk en stond binnen 10 minuten tegen een 1-8 achterstand aan te kijken. Er werd een tactische verdedigende zet ingezet, waardoor de verdediging goed stond. Helaas was ook de aanval erg zwak en stond Helios in eilandjes aan te vallen. Hierdoor kon Helios niet echt dichterbij komen. Helios was ook niet in staat om dit de tweede helft om te gooien, het grote gat was door Dongen geslagen. Dit resulteerde in een 17-30 eindstand. Een totale off-day.. Hopelijk staan de meiden volgende week weer scherp, want dan staat de uitwedstrijd tegen Avanti op het programma.

Namens de dames de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

Zondag 16 december 2018 : hv Helios 72 ds1 – hv Bergeijk ds 1

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen hv Bergeijk ds1 op het programma. Een belangrijke wedstrijd die gewonnen moet worden om bovenin mee te blijven te draaien. Bergeijk blijkt dit seizoen een fel, fysiek en sterk team te zijn die vanaf minuut één er vol tegen aan gaat. De opdracht die de Udense meiden dus mee kregen was om ook vanaf minuut één er vol tegen aan te gaan en dat deden ze. De eerste tien minuten kwam Helios op een 4-1 voorsprong. Deze voorsprong werd in de loop van de eerste helft weggeven. Bergeijk kwam puntje voor puntje dichterbij door sterke passeerbewegingen van de linkeropbouwspeelster en de afstandschoten van de rechteropbouwspeelster. De 4-1 voorsprong werd omgezet naar een 8-9 achterstand in de rust.
De rust kwam op het perfecte moment en de Udense meiden staken de hoofden bij elkaar om wederom de tweede helft fel en sterk te beginnen. De 8-9 achterstand werd snel omgezet in een 15-11 voorsprong en hiermee leek het gat voor Helios geslagen. Niets bleek minder waar, want Bergeijk kwam met 17-17 weer langszij. A-jeugd speelster Mies van Boekel viel vandaag erg sterk in met twee knappe doelpunten vanaf de rechterhoek. Maar de grootste complimenten gaan deze week wederom naar Hilde van der Cammen. Hilde stopte maar liefst 3 penalty’s en was in de laatste seconde van belangrijke waarde met 2 knappe stops achter elkaar, waardoor de 18-17 winst binnen gesleept kon worden.

Doelpunten: Michelle Henzen 7 – Laura Verhoeven 4 – Mies van Boekel 2 – Sien Hommeles 2 – Suzanne van Oort 2 – Floor Smits 1

Zaterdag 8 december 2018 : O.H.C. ‘01 ds1 – hv Helios 72 ds1

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen nieuwkomer O.H.C. ‘01 op het programma. Een zaterdagavond wedstrijd, waar de Udense dames het altijd lastig mee hebben.. O.H.C. nam vanaf het begin de leiding met fysiek sterk spel. Helios haakte goed aan, waardoor O.H.C. niet verder uit liep tot twee doelpunten verschil. Op sommige momenten kwam Helios terug in het eigen snelle spelletje en werden er mooie breaks uitgespeeld. Helaas kon Helios niet voorbij en kwam er een 17-14 ruststand op het scorebord te staan.
In de rust werd afgesproken om weer terug te pakken op het snelle spel. Vol goede moed startte de Udense dames de tweede helft en dat wierp z’n vruchten af. Helios kwam terug tot een 17-18 tussenstand en vanaf toen ging het mis. O.H.C. liep uit met vijf doelpunten achter elkaar, waardoor helaas het grote gat geslagen was. Door snel gegeven tijdstraffen kon O.H.C. verder en verder uitlopen tot een 21-32 eindstand. Ook deze zaterdagavond wedstrijd viel niet in het voordeel van Helios. Gelukkig hebben we nog maar één zaterdagavond wedstrijd te gaan. Helios gaat er volgende week zondag thuis weer vol goede moed tegen aan tegen weer een sterke tegenstander Bergeijk. Een spannende wedstrijd, want Someren heeft vanavond verloren van Bergeijk, dus de competitie ligt bovenin weer volledig open.

Doelpunten: Sien Hommeles 7 – Michelle Henzen 7 – Lieve Hommeles 3 – Laura Verhoeven 2 – Floor Smits 2 – Mies van Boekel 1 – Suzanne van Oort 1

Zondag 2 december 2018 : hv Helios 72 ds1 – MHV 81 ds2

Vandaag stond de spannende thuiswedstrijd tegen MHV ds2 op het programma, de strijd voor plek twee op de ranglijst. Hierdoor ontstond er direct een leuke, spannende sfeer in de sporthal in Uden. Helios kwam goed uit de startblokken en kwamen op een 3-1 voorsprong. MHV kwam sterk terug tot een 3-4 tussenstand. De Udense dames waren gewaarschuwd. De concentratie en inzet zou de gehele wedstrijd 100% moeten zijn om met het sterke MHV mee te kunnen. De aanvallen van de Udense meiden werden sterk uitgespeeld en de verdediging stond als een huis. Met twee breaks in de laatste minuten van de tweede helft werd er een mooie 10-8 tussenstand op het scorebord neergezet.
In de tweede helft kon deze tussenstand uitgebreid worden naar een 12-8 voorsprong. MHV gooide er een tandje bovenop. Helios had moeite met de sterke verdediging op Sien Hommeles en later de mandekking op Michelle Henzen, maar wisten hier onder leiding van Floor Smits goed onderuit te handballen. Ook Hilde van de Cammen viel vandaag weer goed op, door het stoppen van maar liefst 3 penalty’s! De voorsprong van Helios kwam hierdoor niet meer in gevaar. Helios wint de wedstrijd met een 20-17 eindstand en mag weer trots zijn op de prestatie die ze vandaag hebben neer gezet. Ook het publiek was weer in volop aanwezig, bedankt daarvoor!

Doelpunten: Sien Hommeles 7 – Michelle Henzen 6 – Floor Smits 3 – Laura Verhoeven 2 – Suzanne van Oort 1 – Lieve Hommeles 1

Zondag 25 november 2018 : United Breda ds2 – hv Helios 72 ds1

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen United Breda ds2 op het programma. Vorig jaar hadden we het lastig in de sfeerloze hal van Breda, wat ook resulteerde in een verlies. De dames van Helios waren er daarom op gebrand om een wedstrijd met sfeer neer te gaan zetten. De eerste 10 minuten van de wedstrijd ging gelijk op tot een 4-4 tussenstand. Het was niet van het spel van Breda af te lezen dat zij op de een na laatste plaats staan op de ranglijst.
De nichtjes Sien en Lieve Hommeles trokken hun potje conditie open. Lieve trok het spel breed en Sien bleef de breaks maar rennen. De eerste helft zijn er dan ook maar liefst zeven breaks gelopen. United Breda kwam er niet meer aan te pas, waardoor er een mooie 6-16 ruststand op het scorebord stond.
In de rust werd al snel als doel gesteld de stand te verdubbelen naar twintig doelpunten verschil. De dames wilden het tempo behouden en aan het doelsaldo gaan werken. De dames van Breda waren weer op adem na rust, waardoor het spel de eerste 5 minuten weer redelijk gelijk op ging. Maar toen kwam Michelle Henzen los en liet de keeper van Breda weer alle hoeken van de goal zien. Ieder schot van Michelle was raak! Waar we normaal ietwat verslappen bij een grotere voorsprong bleven we nu op vol tempo door gaan en Hilde van der Cammen had weer een sterke wedstrijd en hield het doel aardig schoon. Grote complimenten gingen er deze wedstrijd naar backup speelster Leora Maas. Met haar sterke verdedigende kwaliteiten en drie doelpunten heeft zij een mooie bijdrage geleverd aan deze wedstrijd. De wedstrijd eindigde in een mooie 15-35 eindstand en het doel van twintig doelpunten verschil werd behaald. Helios presteert al weken boven verwachting goed en de dames knokken iedere wedstrijd weer voor ieder punt. Volgende week staat de spannende thuiswedstrijd om de tweede plaats op het programma tegen MHV ds2, aanvangstijd 14.00u. Publiek is meer dan welkom!!

Doelpunten: Michelle Henzen 13 – Sien Hommeles 9 – Leora Maas 3 – Lieve Hommeles 3 – Floor Smits 2 – Maud Herber 2 – Laura Verhoeven 2 – Suzanne van Oort 1

zondag 18 november 2018 : hv Helios ds1 – hv Elshout ds1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Elshout op het programma. Een wedstrijd waar het vrijwel altijd gelijk op gaat. De eerste helft was het een wedstrijd tussen de breaks van Sien Hommeles en de afstandschoten van de linkeropbouw van Elshout. Met maar liefst 6 breaks van Sien zette zij een goede stempel op de eerste helft. Ook het sterk verdedigend werk van Evi van Ras viel op. Spannend bleef de wedstrijd wel met een ruststand van 14-14.

Ook de tweede helft begon weer sterk met een break van Laura Verhoeven. Michelle Henzen nam de kracht van Sien over met maar liefst 8 doelpunten in de tweede helft. De sterke linker opbouwster van Elshout werd in de tang gehouden door Laura. Daardoor kwam Elshout vol onder druk te staan met een 20-16 tussenstand. Met Evi van Ras die 60 minuten lang als een beest heeft staan blijven verdedigen kon de stand alleen maar verder uitgebreid worden. Hierdoor heeft Helios uiteindelijk met een mooie 31-23 eindstand gewonnen.

Doelpunten: Michelle Henzen 11 – Sien Hommeles 8 – Laura Verhoeven 6 – Lieve Hommeles 2 – Evi van Ras 1 – Maud Herber 1 – Floor Smits 1 – Jetty Stempher 1

Zondag 11 november 2018 : Apollo ds1 – hv Helios ds1

Vandaag stond de wedstrijd tegen nieuwkomer Apollo uit Son en Breugel op het programma.
Helios kwam goed uit de start blokken, maar Apollo kwam al snel langszij tot een 6-6 tussenstand. Vanaf dat moment kwam Apollo sterk in de wedstrijd en Helios verslapte enorm. Hierdoor stond er een 9-8 ruststand op het scorebord in het voordeel van Apollo. In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en werden er duidelijke afspraken gemaakt. Helaas bleef Apollo ontzettend sterk spelen, met goede druk en afstandsschoten en kwam Helios totaal niet in de wedstrijd. Dit resulteerde halverwege de tweede helft in een 10-15 achterstand. Helios pakte zich bijeen en door de geweldige aanmoediging vanuit de bank kwam Helios puntje voor puntje dichterbij. Keepster Hilde van der Cammen hield op cruciale momenten het doel schoon. Laura Verhoeven kwam in haar element in de laatste 5 minuten met maar liefst drie rake afstandsschoten achter elkaar. Met dit slotoffensief haalde Helios de winst in de met spanning overgoten wedstrijd. Eindstand 18-19 in het voordeel van Helios.

Doelpunten: Michelle Henzen 6 – Laura Verhoeven 5 – Suzanne van Oort 4 – Sien Hommeles 3 – Lieve Hommeles 1

Zondag 4 november 2018 : hv Helios 72 ds1 – Bouwcenter Centen HVW ds1

Vandaag stond de wedstrijd tussen hv Helios ds1 – Bouwcenter Centen HVW ds 1 op het programma. Na de nederlaag van vorige week waren de dames er op gebrand om vandaag de winst wel binnen te slepen. De wedstrijd begon sterk vanuit de kant van Helios. Sien Hommeles kon ook vandaag haar snelheid goed inzetten. Door een prachtige pass van Hilde van der Cammen kon Sien vrij op de keeper af. Ook verdedigend stond Helios weer als één sterk blok. Dit in combinatie met de meerdere sterk uitgespeelde breaks en de sterke passeerbewegingen van Maud Herber op de hoek, stond er een 11-3 ruststand op het scorebord.
In de rust werd er afgesproken om vol door te gaan in het goed lopende spel. Helios had vooral in de tweede helft wat moeite met ver uitstappende midvoor van HVW. Hierdoor moest Helios met een andere tactiek verder. Door de bewegelijkheid van Floor Smits, Evi van Ras en Laura Verhoeven werden speelsters goed vrijgespeeld. Dit resulteerde in een scorebord met maar liefst zeven scorende speelsters van Helios. De verdediging liet in de tweede helft hier en daar wat steekjes vallen, maar de voorsprong kwam de gehele wedstrijd niet in gevaar. De dames mogen trots zijn op de 23-13 eindstand die behaald is. Ook willen zij het publiek bedanken die iedere week weer in volle getale aanwezig is. Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen nieuwkomer Apollo op het programma, aanvangstijd 13.10 uur.

Doelpunten: Michelle Henzen 8 – Sien Hommeles 4 – Floor Smits 3 – Suzanne van Oort 3 – Maud Herber 2 – Laura Verhoeven 2 – Lieve Hommeles 1

Zondag 28 oktober 2018 : hv Helios 72 ds1 – handbal Someren ds1

Vandaag werd de thuiswedstrijd gespeeld tussen hv Helios 72 ds1 en Handbal Someren ds1. Someren is altijd een gewaagde tegenstander, dus ook vandaag stonden de meiden klaar om de strijd aan te gaan. De wedstrijd begon sterk van beiden kanten waardoor het eerste kwartier gelijk op ging tot een 7-7 tussenstand. Vooral Suzanne van Oort viel de eerste helft op met maar liefst vijf doelpunten vanuit de hoek. Helios kreeg steeds meer moeite met de sterke afstandschutters van Someren. Hierdoor liep Someren uit tot een 10-13 ruststand.
De tweede helft begon Helios vol goede moed. Helaas mistte Helios veel kansen, waar Someren ze wel af wist te maken. Someren liep snel uit naar een 12-19 tussenstand. Michelle Henzen en Sien Hommeles wisten elkaar goed te vinden, maar dit was niet genoeg om dichterbij te komen. Helios liep vandaag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan met een eindstand van 19-29 in het voordeel van Handbal Someren.
Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd gepland om 14.45u tegen Bouwcenter Centen HVW ds1. Helios gaat er weer vol goede moed tegen aan!

Doelpunten: Michelle Henzen 7 – Sien Hommeles 5 – Suzanne van Oort 5 – Floor Smits 2

Zondag 14 oktober 2018 : Tachos DS1 – hv Helios 72 DS1

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Tachos DS1 op het programma. Door de felle offensieve verdediging moest onze aanvallende tactiek direct omgezet worden. Door goede passeerbewegingen werden onze hoeken vrijgespeeld en werden kansen afgemaakt. Met als extraatje de mooie lobjes van Suzanne van Oort. We gingen de rust in met een 9-11 voorsprong.
In de tweede helft nam Floor Smits het team op sleeptouw. Door haar slimme spel en met mooie uitgespeelde kansen konden we de voorsprong vasthouden. Michelle Henzen creëerde als aanvoerder rust in de ploeg en dat was nodig vandaag. De verdediging stond weer als een huis, waardoor we weinig kansen weggaven en een mooie eindstand van 17-20 hebben behaald.

Doelpunten: Michelle Henzen 5 – Sien Hommeles 5 – Suzanne van Oort 3 – Laura Verhoeven 3 – Floor Smits 1 – Maud Herber 1 – Jetty Stempher 1 – Mies van Boekel 1

Zaterdag 7 oktober 2018 : HV Helios ‘72 ds1 – Softwaresociety/Avanti ds1

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Nieuwkomer Avanti, welke een goede eerste indruk achterliet door gelijk te spelen tegen Someren, was de tegenstander. Helios startte scherp, maar merkte al direct dat dit geen makkelijke pot zou worden. De eerste helft ging gelijk op tot een stand van 10-10. Avanti ging vervolgens hun cirkel zoeken, waar Helios veel moeite mee had. Dit resulteerde in een 10-13 ruststand in het voordeel van Avanti.
De tweede helft kwam Helios na hard werken weer langszij tot 17-17. Na lang blessureleed heeft Carmen Henzen weer haar eerste minuten gemaakt binnen de ploeg. Zij liet gelijk een sterke indruk achter door twee prachtige loopschoten. Carmen startte daarmee het slotoffensief van Helios. Helios verdedigde sterk als één team en Hilde van der Cammen stopte belangrijke ballen. Avanti kwam er niet meer doorheen. Daarbij kreeg Avanti veel 2 minuten tijdstraf. Hierdoor kon Helios de rust terug brengen en via breaks kwam Helios op een voorsprong die ruim genoeg was om de eindoverwinning met 26-21 binnen te halen. Kortom een knappe teamprestatie.

Doelpunten: Sien Hommeles 8 – Michelle Henzen 7 – Laura Verhoeven 6 – Carmen Henzen 2 – Suzanne van Oort 2 – Maud Herber 1

Zondag 30 september 2018 : Hv Dongen ds2 – HV Helios 72 ds1

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd in de 1e klasse van het seizoen gepland tegen de dames 2 van Dongen. We begonnen de wedstrijd minder. Voornamelijk door het vele balverlies en daardoor tegenbreaks stonden we al snel tegen een 4-1 achterstand aan te kijken. Door de snelheid van Floor Smits, de sterke penaltyreeks van Michelle Henzen (die maar liefst 5 penalty’s heeft raak geschoten) en de goede druk van Laura Verhoeven kwam de wedstrijd weer in evenwicht. Vlak voor rust werden er een aantal sterke systemen ingezet, waardoor we met een 10-12 voorsprong de rust in gingen.
De tweede helft begon weer wat minder. De Udense verdediging had veel moeite met de snelle, behendige midden opbouwspeelster van Dongen. Door mandekking wisten we wedstrijd weer wat meer onder controle te krijgen. Tot het einde ging het gelijk op. Het sterke optreden van Evi van Ras, werd bekroond met het winnende doelpunt en daardoor eindigde de wedstrijd in 21-22 in het voordeel van Helios. De eerste punten zijn in de pocket!

Doelpunten: Michelle 9 – Laura 6 – Lieve 3 – Floor 2 – Jetty 1 – Evi 1