Dames 1

Wedstrijdverslagen


Zondag 11 november 2018 : Apollo ds1 – hv Helios ds1

Vandaag stond de wedstrijd tegen nieuwkomer Apollo uit Son en Breugel op het programma.
Helios kwam goed uit de start blokken, maar Apollo kwam al snel langszij tot een 6-6 tussenstand. Vanaf dat moment kwam Apollo sterk in de wedstrijd en Helios verslapte enorm. Hierdoor stond er een 9-8 ruststand op het scorebord in het voordeel van Apollo. In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en werden er duidelijke afspraken gemaakt. Helaas bleef Apollo ontzettend sterk spelen, met goede druk en afstandsschoten en kwam Helios totaal niet in de wedstrijd. Dit resulteerde halverwege de tweede helft in een 10-15 achterstand. Helios pakte zich bijeen en door de geweldige aanmoediging vanuit de bank kwam Helios puntje voor puntje dichterbij. Keepster Hilde van der Cammen hield op cruciale momenten het doel schoon. Laura Verhoeven kwam in haar element in de laatste 5 minuten met maar liefst drie rake afstandsschoten achter elkaar. Met dit slotoffensief haalde Helios de winst in de met spanning overgoten wedstrijd. Eindstand 18-19 in het voordeel van Helios.

Doelpunten: Michelle Henzen 6 – Laura Verhoeven 5 – Suzanne van Oort 4 – Sien Hommeles 3 – Lieve Hommeles 1

Zondag 4 november 2018 : hv Helios 72 ds1 – Bouwcenter Centen HVW ds1

Vandaag stond de wedstrijd tussen hv Helios ds1 – Bouwcenter Centen HVW ds 1 op het programma. Na de nederlaag van vorige week waren de dames er op gebrand om vandaag de winst wel binnen te slepen. De wedstrijd begon sterk vanuit de kant van Helios. Sien Hommeles kon ook vandaag haar snelheid goed inzetten. Door een prachtige pass van Hilde van der Cammen kon Sien vrij op de keeper af. Ook verdedigend stond Helios weer als één sterk blok. Dit in combinatie met de meerdere sterk uitgespeelde breaks en de sterke passeerbewegingen van Maud Herber op de hoek, stond er een 11-3 ruststand op het scorebord.
In de rust werd er afgesproken om vol door te gaan in het goed lopende spel. Helios had vooral in de tweede helft wat moeite met ver uitstappende midvoor van HVW. Hierdoor moest Helios met een andere tactiek verder. Door de bewegelijkheid van Floor Smits, Evi van Ras en Laura Verhoeven werden speelsters goed vrijgespeeld. Dit resulteerde in een scorebord met maar liefst zeven scorende speelsters van Helios. De verdediging liet in de tweede helft hier en daar wat steekjes vallen, maar de voorsprong kwam de gehele wedstrijd niet in gevaar. De dames mogen trots zijn op de 23-13 eindstand die behaald is. Ook willen zij het publiek bedanken die iedere week weer in volle getale aanwezig is. Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen nieuwkomer Apollo op het programma, aanvangstijd 13.10 uur.

Doelpunten: Michelle Henzen 8 – Sien Hommeles 4 – Floor Smits 3 – Suzanne van Oort 3 – Maud Herber 2 – Laura Verhoeven 2 – Lieve Hommeles 1

Zondag 28 oktober 2018 : hv Helios 72 ds1 – handbal Someren ds1

Vandaag werd de thuiswedstrijd gespeeld tussen hv Helios 72 ds1 en Handbal Someren ds1. Someren is altijd een gewaagde tegenstander, dus ook vandaag stonden de meiden klaar om de strijd aan te gaan. De wedstrijd begon sterk van beiden kanten waardoor het eerste kwartier gelijk op ging tot een 7-7 tussenstand. Vooral Suzanne van Oort viel de eerste helft op met maar liefst vijf doelpunten vanuit de hoek. Helios kreeg steeds meer moeite met de sterke afstandschutters van Someren. Hierdoor liep Someren uit tot een 10-13 ruststand.
De tweede helft begon Helios vol goede moed. Helaas mistte Helios veel kansen, waar Someren ze wel af wist te maken. Someren liep snel uit naar een 12-19 tussenstand. Michelle Henzen en Sien Hommeles wisten elkaar goed te vinden, maar dit was niet genoeg om dichterbij te komen. Helios liep vandaag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan met een eindstand van 19-29 in het voordeel van Handbal Someren.
Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd gepland om 14.45u tegen Bouwcenter Centen HVW ds1. Helios gaat er weer vol goede moed tegen aan!

Doelpunten: Michelle Henzen 7 – Sien Hommeles 5 – Suzanne van Oort 5 – Floor Smits 2

Zondag 14 oktober 2018 : Tachos DS1 – hv Helios 72 DS1

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Tachos DS1 op het programma. Door de felle offensieve verdediging moest onze aanvallende tactiek direct omgezet worden. Door goede passeerbewegingen werden onze hoeken vrijgespeeld en werden kansen afgemaakt. Met als extraatje de mooie lobjes van Suzanne van Oort. We gingen de rust in met een 9-11 voorsprong.
In de tweede helft nam Floor Smits het team op sleeptouw. Door haar slimme spel en met mooie uitgespeelde kansen konden we de voorsprong vasthouden. Michelle Henzen creëerde als aanvoerder rust in de ploeg en dat was nodig vandaag. De verdediging stond weer als een huis, waardoor we weinig kansen weggaven en een mooie eindstand van 17-20 hebben behaald.

Doelpunten: Michelle Henzen 5 – Sien Hommeles 5 – Suzanne van Oort 3 – Laura Verhoeven 3 – Floor Smits 1 – Maud Herber 1 – Jetty Stempher 1 – Mies van Boekel 1

Zaterdag 7 oktober 2018 : HV Helios ‘72 ds1 – Softwaresociety/Avanti ds1

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Nieuwkomer Avanti, welke een goede eerste indruk achterliet door gelijk te spelen tegen Someren, was de tegenstander. Helios startte scherp, maar merkte al direct dat dit geen makkelijke pot zou worden. De eerste helft ging gelijk op tot een stand van 10-10. Avanti ging vervolgens hun cirkel zoeken, waar Helios veel moeite mee had. Dit resulteerde in een 10-13 ruststand in het voordeel van Avanti.
De tweede helft kwam Helios na hard werken weer langszij tot 17-17. Na lang blessureleed heeft Carmen Henzen weer haar eerste minuten gemaakt binnen de ploeg. Zij liet gelijk een sterke indruk achter door twee prachtige loopschoten. Carmen startte daarmee het slotoffensief van Helios. Helios verdedigde sterk als één team en Hilde van der Cammen stopte belangrijke ballen. Avanti kwam er niet meer doorheen. Daarbij kreeg Avanti veel 2 minuten tijdstraf. Hierdoor kon Helios de rust terug brengen en via breaks kwam Helios op een voorsprong die ruim genoeg was om de eindoverwinning met 26-21 binnen te halen. Kortom een knappe teamprestatie.

Doelpunten: Sien Hommeles 8 – Michelle Henzen 7 – Laura Verhoeven 6 – Carmen Henzen 2 – Suzanne van Oort 2 – Maud Herber 1

Zondag 30 september 2018 : Hv Dongen ds2 – HV Helios 72 ds1

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd in de 1e klasse van het seizoen gepland tegen de dames 2 van Dongen. We begonnen de wedstrijd minder. Voornamelijk door het vele balverlies en daardoor tegenbreaks stonden we al snel tegen een 4-1 achterstand aan te kijken. Door de snelheid van Floor Smits, de sterke penaltyreeks van Michelle Henzen (die maar liefst 5 penalty’s heeft raak geschoten) en de goede druk van Laura Verhoeven kwam de wedstrijd weer in evenwicht. Vlak voor rust werden er een aantal sterke systemen ingezet, waardoor we met een 10-12 voorsprong de rust in gingen.
De tweede helft begon weer wat minder. De Udense verdediging had veel moeite met de snelle, behendige midden opbouwspeelster van Dongen. Door mandekking wisten we wedstrijd weer wat meer onder controle te krijgen. Tot het einde ging het gelijk op. Het sterke optreden van Evi van Ras, werd bekroond met het winnende doelpunt en daardoor eindigde de wedstrijd in 21-22 in het voordeel van Helios. De eerste punten zijn in de pocket!

Doelpunten: Michelle 9 – Laura 6 – Lieve 3 – Floor 2 – Jetty 1 – Evi 1