Dames 1PROGRAMMA:


UITSLAGEN:


STAND:


Wedstrijdverslagen seizoen 2018-2019Zondag 28 oktober
hv Helios 72 ds1 – handbal Someren ds1

Vandaag werd de thuiswedstrijd gespeeld tussen hv Helios 72 ds1 en Handbal Someren ds1. Someren is altijd een gewaagde tegenstander, dus ook vandaag stonden de meiden klaar om de strijd aan te gaan. De wedstrijd begon sterk van beiden kanten waardoor het eerste kwartier gelijk op ging tot een 7-7 tussenstand. Vooral Suzanne van Oort viel de eerste helft op met maar liefst vijf doelpunten vanuit de hoek. Helios kreeg steeds meer moeite met de sterke afstandschutters van Someren. Hierdoor liep Someren uit tot een 10-13 ruststand.
De tweede helft begon Helios vol goede moed. Helaas mistte Helios veel kansen, waar Someren ze wel af wist te maken. Someren liep snel uit naar een 12-19 tussenstand. Michelle Henzen en Sien Hommeles wisten elkaar goed te vinden, maar dit was niet genoeg om dichterbij te komen. Helios liep vandaag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan met een eindstand van 19-29 in het voordeel van Handbal Someren.
Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd gepland om 14.45u tegen Bouwcenter Centen HVW ds1. Helios gaat er weer vol goede moed tegen aan!

Doelpunten: Michelle Henzen 7 – Sien Hommeles 5 – Suzanne van Oort 5 – Floor Smits 2

Zondag 14 oktober 2018
Tachos DS1 – hv Helios 72 DS1

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Tachos DS1 op het programma. Door de felle offensieve verdediging moest onze aanvallende tactiek direct omgezet worden. Door goede passeerbewegingen werden onze hoeken vrijgespeeld en werden kansen afgemaakt. Met als extraatje de mooie lobjes van Suzanne van Oort. We gingen de rust in met een 9-11 voorsprong.
In de tweede helft nam Floor Smits het team op sleeptouw. Door haar slimme spel en met mooie uitgespeelde kansen konden we de voorsprong vasthouden. Michelle Henzen creëerde als aanvoerder rust in de ploeg en dat was nodig vandaag. De verdediging stond weer als een huis, waardoor we weinig kansen weggaven en een mooie eindstand van 17-20 hebben behaald.

Doelpunten: Michelle Henzen 5 – Sien Hommeles 5 – Suzanne van Oort 3 – Laura Verhoeven 3 – Floor Smits 1 – Maud Herber 1 – Jetty Stempher 1 – Mies van Boekel 1

Zaterdag 7 oktober
HV Helios ‘72 ds1 – Softwaresociety/Avanti ds1

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Nieuwkomer Avanti, welke een goede eerste indruk achterliet door gelijk te spelen tegen Someren, was de tegenstander. Helios startte scherp, maar merkte al direct dat dit geen makkelijke pot zou worden. De eerste helft ging gelijk op tot een stand van 10-10. Avanti ging vervolgens hun cirkel zoeken, waar Helios veel moeite mee had. Dit resulteerde in een 10-13 ruststand in het voordeel van Avanti.
De tweede helft kwam Helios na hard werken weer langszij tot 17-17. Na lang blessureleed heeft Carmen Henzen weer haar eerste minuten gemaakt binnen de ploeg. Zij liet gelijk een sterke indruk achter door twee prachtige loopschoten. Carmen startte daarmee het slotoffensief van Helios. Helios verdedigde sterk als één team en Hilde van der Cammen stopte belangrijke ballen. Avanti kwam er niet meer doorheen. Daarbij kreeg Avanti veel 2 minuten tijdstraf. Hierdoor kon Helios de rust terug brengen en via breaks kwam Helios op een voorsprong die ruim genoeg was om de eindoverwinning met 26-21 binnen te halen. Kortom een knappe teamprestatie.

Doelpunten: Sien Hommeles 8 – Michelle Henzen 7 – Laura Verhoeven 6 – Carmen Henzen 2 – Suzanne van Oort 2 – Maud Herber 1

Zondag 30 september
Hv Dongen ds2 – HV Helios 72 ds1

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd in de 1e klasse van het seizoen gepland tegen de dames 2 van Dongen. We begonnen de wedstrijd minder. Voornamelijk door het vele balverlies en daardoor tegenbreaks stonden we al snel tegen een 4-1 achterstand aan te kijken. Door de snelheid van Floor Smits, de sterke penaltyreeks van Michelle Henzen (die maar liefst 5 penalty’s heeft raak geschoten) en de goede druk van Laura Verhoeven kwam de wedstrijd weer in evenwicht. Vlak voor rust werden er een aantal sterke systemen ingezet, waardoor we met een 10-12 voorsprong de rust in gingen.
De tweede helft begon weer wat minder. De Udense verdediging had veel moeite met de snelle, behendige midden opbouwspeelster van Dongen. Door mandekking wisten we wedstrijd weer wat meer onder controle te krijgen. Tot het einde ging het gelijk op. Het sterke optreden van Evi van Ras, werd bekroond met het winnende doelpunt en daardoor eindigde de wedstrijd in 21-22 in het voordeel van Helios. De eerste punten zijn in de pocket!

Doelpunten: Michelle 9 – Laura 6 – Lieve 3 – Floor 2 – Jetty 1 – Evi 1