Update – Jeugdweekend

Beste Helios leden,

Een aantal weken terug zijn we begonnen met de voorbereidingen voor het jeugdkamp van Helios. Omdat we helaas nog steeds te maken hebben met extra regelgeving door Corona, hebben we besloten om de betaling voor de kinderen nog even uit te stellen, en alleen nog de inschrijvingen te verwerken om te kijken of er wel voldoende animo was, en alvast te beginnen met de dagplanningen.

Omdat het weekend onder een ‘zomerkamp’ valt, is het wel toegestaan om het door te laten gaan, mits we ons aan de voorschriften/regelgevingen houden.

Maar, met pijn in het hart heeft de activiteitencommissie in overleg met het bestuur tóch besloten om het jeugdweekend dit jaar wederom af te blazen, omdat we de voorschriften/regelgevingen onvoldoende kunnen garanderen en handhaven We vinden het ontzettend jammer dat we ondanks de goede vooruitzichten toch tot deze conclusie moeten komen. We weten dat we er allemaal zo aan toe waren om weer een leuk weekend te hebben met alle kinderen, maar het kan helaas niet zo zijn.

De belangrijkste reden is de grote onzekerheid omtrent corona. Wat zal het besluit van de overheid zijn op 14 augustus? Mag er weer wat meer, of worden de maatregelen toch weer strenger en mag het jeugdweekend dan alsnog niet doorgaan?

Daarnaast bestaat er een reëel risico dat er na de vakantie en de eerste schoolweek de kinderen veel verschillende contacten gaan hebben, en dus een grotere kans hebben om besmet te zijn/worden. Als dat gebeurt, kan het jeugdweekend bijdragen aan de verspreiding van het virus. Iets wat we als vereniging absoluut niet moeten willen.

Ook het uitgebreide coronaprotocol heeft bijgedragen aan de beslissing. Er moet volgens de voorschriften onder andere zoveel mogelijk gewerkt worden met bubbels. De verschillende groepen zouden ieder een eigen bubbel moeten vormen. Hierbij ook het risico dat we het virus alsnog onderling overdragen zonder dat we het weten.

We hopen dat we met de bovenstaande uitleg kunnen rekenen op jullie begrip omtrent het besluit van de activiteitencommissie en het bestuur.Als vervanging van het weekend willen we nu wel proberen om 1 dag te gaan organiseren, waarbij we de verschillende groepen apart verschillende activiteiten aan willen bieden. Meer informatie volgt binnenkort…