Walking handbal

OldStars walking handball – najaar 2021
In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds start Helios 72 in het najaar van 2021 met OldStars walking handball.

Walking handball is handbal zonder te rennen en zonder fysiek contact. Er wordt gespeeld met een aangepaste handbal op een kleiner veld. Het is daarom uitermate geschikt voor 55-plussers die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Het is een geschikte variant voor zowel oud-handballers als mensen die nog nooit gehandbald hebben. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Het Nationaal Ouderenfonds is samen met partners Menzis en Ministerie VWS landelijk kartrekker van deze spelvorm.

Samenwerking met FC de Rakt
In de wintermaanden zullen de trainingen gaan plaatsvinden in een sportzaal in Uden, in de zomer wordt gebruik gemaakt van de velden van FC de Rakt. De kantine is daarbij een belangrijk aspect. De derde helft is minstens zo belangrijk, we willen elke training afsluiten met een inbegrepen kop koffie of thee!

Kick-off
De kick-off van het OldStars walking handball is gepland voor eind september 2021. Een definitieve datum en overige trainingstijden zullen zo spoedig mogelijk gecommuniceerd worden. Houd hiervoor onze website en social media in de gaten.

Meer informatie
Indien je al meer informatie wenst te ontvangen of je al aan wil melden voor de trainingen, stuur dan een mail naar info@helios72.nl of neem contact op met de secretaris
(Anita Manders:  06-41707393).

Via deze link is meer informatie te lezen over de OldStars sporten en walking handball:
OldStars – OldStars

Hieronder de link naar het bericht op DTV Uden:

https://dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/ook-voor-ouderen-wat-wils-bij-helios-72-club-start-met-walking-handball